Renovering – Karstadvik

Nu har vi påbörjat renoveringen av Karstadvik som ligger mycket vackert vid sjön Vanderydsvattnet. I närhet till det stora huset ligger Lillstugan som även den kommer renoveras framöver.

Karstadvik är byggt av Anders Jacobsson 1881, vars släkt bott här sedan 1893. Då huset ej är renoverat sedan slutet av 1890-talet är det ett mycket speciellt projekt som ligger oss varmt om hjärtat.

Karstadvik skall renoveras varsamt, smakfullt och i enlighet med husets karaktär. Huset kommer helrenoveras med nytt tak, ytterväggarna skall ses över, nya fönster, nytt värmesystem, isolering av tak, väggar och golv.

Invändigt gick det tyvärr inte att rädda originaltapeten, så där blir det nya tapeter passande detta gamla vackra hus. En bit av en originaltapet gick dock att ta hand om och kommer ramas in och hängas upp på ett passande ställe.

Kakelugnarna restaureras och sätts upp igen. Vidare kommer vi sätta in ett nytt kök, nytt badrum samt toaletter.

Vi beräknar att det tar hela 2019 att färdigställa detta paradis med sjöutsikt. Lycklig den hyresgäst som får möjlighet att hyra denna lugna och stilla idyll.

Related Posts

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord.